Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Orang yang mendera harus dihukum!!!

   Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada kesemua pembaca blog NOVELISTAR CILIK! Sudah berapa minggu ya saya tak buka blog??? Tak buat cerpen pula itu!!! Hehehe sorry! Hari ini , saya nak berbahas tentang ORANG YANG MENDERA HARUS DIHUKUM DENGAN AZAB DAN SEKSAAN MOGA MEREKA SENGSARA! Saya memang cukup pantang dengan kes dera ini! Tak kiralah dera bayi , kanak-kanak , remaja , dewasa ataupun orang tua! Saya tak suka dan benci . 

   Ada yang pukul anak sehingga lebam kerana main lipstik mak sahaja! Ada yang mengurung anaknya di tempat yang jijik! Ada yang mengikat anak seperti haiwan kerana mahu anaknya makan di hadapan sepupu! Nasib baik polis sempat melihat perbuatan ibu 'binatang' itu lalu menahannya .Ada teman lelaki si ibu memukul bayi berumur lapan bulan sehingga usus pecah! Kasihan , sampai NAZAK! Banyak lagi kes dera!

   Saya tidak fahamlah! Manusia zaman sekarang seperti BINATANG! Binatang pun tidak bersifat begitu dan amat menghargai anak mereka! Sepatutnya , manusia bersifat binatang itu harus ditukar badan dengan haiwan! Memang manusia tidak ada sifat berperikemanusiaan! Ada juga es anjing menyelamatkan bayi baru lahir di sebuah rumah kotor! GOOD DOG! <3

   AH! Banyak lagi kes dera ini . Walaupun kes ini sudah lama tidak ada , tetapi kita harus menghidarinya . Saya tahu saya masih terlalu muda untuk berbahas tentang kes ini! Tetapi , perkara ini telah membuatkan saya geram!

   Saya berharap dan teramat meminta agar Allah SWT! menurunkan azab yang boleh membuatkan 'binatang' itu terseksa selamanya! Bagi kaum ibu dan bapa pula , tolonglah jangan terlalu mementingkan soal kerja! Pentingkan anak dan memantau keadaan anak kerana anak adalah anugerah dari Allah SWT! Itu sahaja , wear hijab , love Allah SWT dan Rasulullah SAW! Assalamualaikum dan jaga diri!