Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Pandai buat pilihan

   Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada kesemua pengunjung blog ini . Sorry dan saya amat memohon maaf kepada korang semua sebab dah delete novel friends tu . Saya minta maaf ya . Saya rasa agak bosankalau buat cerita yang macam tu . Saya nak buat permulaannya agak funny dan yang bawah-bawah tu baru ada kesedihannya OK!

   Untuk penegetahuan pembaca semua, saya rasa saya akan berikan senarai novel yang telah dirancang dan lepas tu saya akan suruh korang semua buat undian . Novel mana yang dapat undian paling tinggi, novel itu akan diterbitkan dulu . OK!!!

Novel yang pertama...
SELFIESTAR VS NOVELISTAR
Novel ini mengisahkan tentang dua orang gadis . Seorang bernama Syafira dan seorang lagi bernama Juliana . Syafira sangat kuat membaca manakala Juliana sangat gila berselfie . Syafira juga sangat suka dan kuat menulis novel tetapi novelnya itu tak laku dan langsung tak menarik . Juliana pula mahu menjadi orang yang HOTS di segala media sosial tetapi impiannya itu hanyalah sekadar mimpi dan tak akan tercapai .
   Mereka bertemu semasa mereka berdua sangat kelam-kabut ingin ke kuliah masing-masing . Tetapi masih sempat membaca dan berselfie . Itu menyebabkan mereka berdua terlanggar dan menjadinya pertengkaran kerana telefon milik Juliana pecah dan buku milik Syafira terkoyak dan menjadi kotor . Pada masa yang sama, seorang lelaki yang kacak ternampak mereka bergaduh dan memberhentikan tindakan mereka berdua . 
   Juliana amat meyukai dan tertarik dengan lelaki yang bernama Rafiq itu manakala Rafiq sudah menyukai seseorang dalam diam . Jadi terjadilah sebuah perang yang lebih besar kerana Juliana mendapat tahu siapa perempuan yang telah mecuri hati Rafiq . Nak tahu lebih lanjut dan rasa tertarik, undilah novel ini .

Novel yang kedua...
SNOW WHITE GEMUK, SNOW PINK, PUTERA PERASAN HENSEM DAN TUJUH PENGACAU KERDIL
Novel yang berkonsep komedi ini telah direka saya pada satu tahun lepas . Novel ini mengisahkan tentang seorang tuan puteri yang bernama Snow White . Dia mempunyai seorang adik tiri yang hanya beza beberapa bulan sahaja . Snow Pink sangat garang seperti ibunya, Permaisuri Katarina . Snow White tidak didera sebenarnya . Dia sangat kuat makan dan selalu tidur . Ini disebabkan saiz badannya berubah dalam sesaat sahaja . Snow Pink dan permaisuri pun tidak pernah menderanya . 
   Snow White juga amat mencintai seorang putera yang kacak dan sangat bergaya ala-ala artis bollywood dan korea . Putera itu bernama Putera Zam zam bin Alakazzam . Putera itu sangat suka kepada seseorang yang comel dan jauh lebih cantik dari Puteri Snow White dan orang itu bukannya SNOW WHITE mahupun MISS DIVA . Miss diva amat kejam dan sangat mencemburui Snow Pink yang mempunyai ramai peminat walaupun Snow Pink jauh lebih gelap darinya . 
   Tujuh pengikut kerdil pun sangat suka berkawan dengan Snow Pink dan mak cik-mak cik kantin, cleaner pun sudah mengenalinya . Ini disebabkan Miss Diva berasa geram dan ingin meracuni Snow Pink dengan sebiji epal beracun . Nak tahu kehabisannya, undilah novel ini!

Novel seterusnya...
APAKAH INI CINTA?
Novel yang amat sedih ini bakal mengalirkan air mata . Novel ini menceritakan seorang lelaki yang bernama Amri amat mencintai seorang gadis yang bernama Safirah tetapi tidak pernah dilayan . Amri selalu mencuba untuk mengambil perhatian Safirah tetapi Safirah langsung tak mempedulikannya . 
   Ini disebabkan kerana Safirah tidak pernah menyedari Amri selalu berada di samping Safirah . Ke mana Safirah berada, di situ juga dia ada . Safirah tidak akan jatuh cinta disebabkan oleh seorang lelaki yang telah memusnahkan segalanya . Ini membuatan dia benci akan perkataan CINTA itu . Tetapi Amri yang akan mengubah kehidupannya itu . Undilah novel ini kalau nak tahu macam mana mereka bertemu dan penghabisannya .

Novel terakhir...
ANTARA DUA PERMATA
Kamal terlalu memberikan muka terhadap Dahlia, isterinya dan perkara ini menyebabkan Dahlia semakin memijak-mijak kepalanya . Tetapi nasib baik Kamal mempunyai seorang rakan perempuan yang mencintainya sejak dulu lagi tetapi tidak ada jodoh . 
   Nurina selalu memberikan nasihat kepada Kamal supaya lebih tabah dalam membahagiakan rumah tangga . Isterinya itu sangat curang terhadapnya . Nak tahu penghabisannya? Undilah novel ini!

   Saya harap korang semua boleh membuat keputusan . Assalamualaikum dan jumpa lagi!