Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

EXAM DAH NAK DEKAT {Untuk saya jelah! Korang tak tahu bila! Hehehe}

   Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada kesemu pengunjung blog pink ini! Blink, blink! Hehehe, saja-saja nak cakap sambil-sambil itu taip! Ok, saya tak nak banyak taip sebab saya rasa mengantuk dan nak tidur!

   Exam saya dah nak dekat! Minggu depan dah exam! Saya rasa dah berdebar-debar dan lagi takut sebab exam itu adalah pada tarikh 1/3! Aaaaaaaaaaaaaaah! Bila dengar sahaja dah macam dah nak terkucil dan mahu termuntah! Rasa takut!

   Sebab apa ya kita takut dengan peperiksaan tetapi ianya hanya sekeping kertas yang bewarna putih hitam! Dahlah lembik semacam! Kenapa ya? Fikir-fikirlah sendiri! Kalau korang jawab soalan itu menurut logik, memang semua orang tahu! Tetapi mengikut realiti? Apa ya?

  Apa-apa jalah tentang pertanyaan ganjil itu! Saya nak nasihatkan kepada korang semua agar belajar bila exam dah nak dekat! STUDY SMART lebih baik berbanding dengan STUDY HARD! Nak tahu maksud kedua-dua perkara tu apa dia? Tengoklah contoh yang dibawah ini ya!

Study Smart: Mengulang kaji pelajaran dengan cara yang lebih tenang, menepati masa dan mempunyai aturan! (Tak tahu betul atau salah! Mengikut kajian saya ja! Kekekeke)

Study Hard: Mengulang kaji dengan cara yang agak sukar seperti mengulang kaji pelajaran pada lewat malam, atau pagi.

   So, korang dah tahu kan! Ni pun saya kaji sendiri! Sebelum tu, saya ada satu cerita sisipan yang sangat tidak ada kena-mengena dengan tajuk ini, alah macam surat khabar juga, pasti ada berita sisipan!

   Nak tahu apa yang sisipannya sangat!? Adik saya yang comel dan kacak ala-ala Cristiano Ronaldo itu saya rasa DEMAM! Yalah, badannya panas, tak lalu makan dan agak kurang ceria seperti hari-hari yang biasa! Hari-hari biasa dia memang luar biasa sampai semua orang dah terbiasa dengan masa dia nak buang masa! (Berbelitnya!)

   So itu sahajalah, saya harap korang dapat sesuatu dari entri kali ini! Dan lagi satu, doa-doakanlah saya berjaya dalam exam dan saya pun akan mendoakan kejayaan korang! Insya-Allah! Doa-doakanlah adik comel saya tu sihat ya agar menjadi luar biasa semula! Saya pun turut mendoakannya! Itu sahaja, assalamualaikum dan jumpa lagi! Bye!