Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

DUNIA OH DUNIA

                                                                                     

    Hai dan apa khabar kepada kesemua pengunjung blog pink ni! Hai! Dah makan ke belum? Kalau tak makan tu, beritahulah dekat shoutbox! Boleh saya tolong hantarkan makanan! Hehehe! Melawak sahajalah! 

   Tajuk yang saya nak berbahas atau nak ceritakan dekat entri kali ini adalah tentang dunia! Hai, dunia! Sekarang ni, bila buka sahaja berita, tajuk apa yang paling popular sekali? Tajuk apa yang akan selalu kita dengar bila buka ja berita dalam jam 8.00 malam!

    Yes, ini dia senarainya! Korang bacalah! Kalau ada penambahan, saya tak kisah, tambah sahaja dekat shoutbox tu! Tambah banyak mana yang korang nak tambah, tapi kenalah dengan tajuknya! Ok!

1.Pembunuhan
2.Pecah amanah
3.Dadah
4.Rasuah
5.Bencana alam
{Dan banyak lagi!}

     Sebenarnya ada banyak lagi! Tapi yang ini sahajalah berita yang menarik perhatian saya! Mendera, korang bacalah perbahasan saya yang pertama tu! 

    Ok, kita mulakan dengan yang pertama! Pembunuhan, yes, berita nilah yang akan menjadi heboh! Ada anak sanggup bunuh mak kerana tak dapat RM50.00! Sebab apa ya, nanti korang akan tahu juga jawapannya! Ekonomi yang merosot ini juga, semua orang dapat lakukan apa sahaja!

   Pecah amanah ni macam mana pula! Memang saya rasa geram sangat dengan orang yang macam ni! Korang of course faham, takkanlah nak cakap dengan terperinci sebab followers blog ni semuanya pandai-pandaikan??? (ikhlas dari hati!)

   Yes, inilah jawapan untuk persoalan kes pembunuhan tu tadi! Nak tahu sebab apa anak sanggup bunu mak demi RM50.00 tu! Sebab dadahlah! Korang semua dengar sini baik-baik terutamanya lelaki! Rokoklah permulaan untuk mengambil dadah!

   Can I ask you? Apa faedah dengan mengambil benda-benda yang entah apa-apa ni? Tak dapat apa-apa faedah pun malahan membinasakan diri sendiri! Entahlah, kalau tanya diorang, satu jawapan sahaja yang diorang akan berikan iaitu:

BOLEH BUATKAN KITA TENANG!

   Memang! Tapi, kesan buruknya??? Diorang tak tahu pun! Alah, kalau berikan nasihat pun, bukannya diorang dengar!

   Rasuah juga merupakan salah satu berita famous di Malaysia! Faham-faham jalah, malas nak terang!

   Yes, inilah berita yang paling famous di dunia! Kalau tak ada satu pun, memang tak sah! Memang saya sure, pasti ada! Apa lagi kalau bukan BENCANA ALAM! Macam-macamlah! Dunia sekarang ni pun saya tengok dah tak tentu hala! Siapa yang binasakannya? Kitalah!

   Saya ada terbaca satu artikel dari saintis iaitu, ramalan telah mengatakan, kemarau yang melanda kita ni akan berterusan hingga tahun 2017! Entahlah, just ramalan! Tak sure!

   So, itu sahajalah! Harap korang semua seronok! Nak komen, komen, tak nak komen sudah! Ada aku kisah! Hahahaha! Melawak ja! Jangan marah ya! Nah, tengoklah foto adik saya ni! Sekarang dah tahun dua! Comel tak?  Comelkan! Oklah, bye dan assalamualaikum!

 Saya comel ala-ala Ino Yamanaka! Florist Najwa!