Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

MARAH!


   Hello semua! Seminggu dah berlalu, rasa lama tak update blog! (Baru kelmarin ja letak novelistar's tips yang ketiga) Oklah, baru kelmarin saya layan blog saya! Tu pun tak lama! Oklah, untuk novelistar's tips kepada Aidil, maybe malam ni! Tunggu ya!

   Jangan lari pula lepas baca tajuk dekat atas tu! Saya bukannya nak marah korang semua! Jangan salah faham ya! Saya hari ni nak cakap fasal tajuk tu! Apa tajuknya? Yes, MARAH! Waktu cuti ni, tak ada kerja, so saya nak tulis entri ni!

   Mesti korang semua gembira kan sebab cuti tiga hari! Alah empat tiga hari ja! Tapi, pada semua orang yang duduk asrama rasa seronoklah kan! Cepat cakap ya! Melawak sahaja!

   Jadi, macam manalah muka korang semua bila marah? Pasti kening ni berkerut sahaja! Muka nanti jadi menakutkan sampai orang tak berani nak datang dekat!

   Pada pendapat korang semua, apakah perkara-perkara yang boleh membuatkan korang semua ni marah? Apa? Apa? Ok, korang baca sahaja dekat bawah ni! Saya hanya berikan empat sahaja!



    Betulkah? Tak taulah korang tapi kalau orang buat macam ni dekat saya, saya gerenti akan jadi marah! Tapi saya tak pernahlah nak balas dendam. Paling teruk pun lawan apa yang dia nak cakap! Jangan harap saya nak mengalah sampai pihak lawan tu senyap, hati baru puas!

   Rasanya mesti ada juga salah satu dari situ yang boleh membuatkan korang marahkan! Kalau tak ada tu tak apalah! Bukannya penting sangat pun!

   Selalunya, macam mana korang semua dapat tahu yang dia tu sedang marah? Macam mana korang boleh rasa? Selalunya melalui riak wajah dia kan? Kadang-kala, riak wajah tu tak mainkan peranan langsung!

   Kenapa saya cakap macam tu? Sebab saya pernah jumpa dengan orang yang macam ni! Tengok muka dia tu ok ja! Rileks ja! Tapi bila tegur nanti dia sure akan naik angin! Kalau tanya masalah, dia tak nak cakap! So, saya sarankan, kalau korang jumpa orang yang jenis macam ni, jangan layan! Tanya masalah tak nak cakap! Maybe, masalah peribadi pun boleh jadi juga!

   Err, saya merepekkah? Kalau korang semua rasa saya ni merepek, sorrylah sebab saya tak ada apa nak tulis! Tulis ni pun jadilah!

   Adalah satu kawan saya ni pernah cerita dekat saya! Dia cakap, kalau mak dia tu marah, memang macam Maharaja Lawak! Dia kata yang dia akan ketawa! Saya tak faham kenapa dia cakap macam tu! Maybe ada dua perkara! Yang pertama, mungkin mak dia bila marah muka akan jadi lawak tak pun, cara percakapannya yang lucu!

   Saya pun tak faham! Jadi ketepinkan jalah! Rasanya apa lagi ya yang saya nak cerita? Yang itu sahajalah rasanya! Jadi harap korang semua puas hati! Novelistar's tips, tunggu ya Aidil! Ok, itu sahaja, act like a student, think like a boss! Hehehe, tukar pula! Tapi ACT LIKE A LADY, THINK LIKE A BOSS tetap trademark saya!

   Sebelum itu nah, tengoklah muka kucing yang comel ni! Kalau marah, macam nilah muka yang akan dibuat! Assalamualaikum dan jumpa lagi semua!


 Dia marah...



   
KORANG SEMUA RASA TERKEJUT LEPAS TENGOK SESEORANG TU MARAHKAN, MACAM TULAH TERKEJUTNYA!


~assalamualaikum and bye again!~