Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Novelistar's tips yang kelima! (Format novel's tales)



   Hello semua yang datang singgah blog ni! Harap sihat dan sejahtera! Tujuan saya menulis entri untuk hari ni adalah untuk menyambung permintaan novelistar's tips yang keempat iaitu permintaan dari Aidil tentang cerita dongeng novel!

   Pada sesiapa yang tak tahu tu, kliklah dekat sini 

   Formatnya senang sahaja! Memang mudah! Lebih kurang macam buat novel biasa! Tapi lebih menarik dan penuh dengan magis!

   Jadi, bacalah  format atau tips yang dekat bawah ni! Sure faham!



  • Boleh ambil dari pengalaman sendiri! Kebanyakkan cerita dongeng sure ada percintaan, so kalau ada pengalaman tentang tu, masukkanlah! (kalau tak nak buat kisah percintaan pun tak apa)
  • Boleh ambil ideal dari cerita dongeng lain! Pelbagaikanlah!
  • Make sure cerita tu kena ada pengajaran!
  • Selalunya kisah dongeng ni berakhir dengan 'LIVED HAPPILY EVER AFTER!' (Suka hatilah nak berakhir macam mana!)

   Yang tulah formatnya! Harap berpuas hati! Kalau rasa macam tak berpuas hati sangat tu sorrylah sebab saya pun bukannya cukup sangat ilmu ni! Saya just berikan apa yang saya tahu! Saya pun masih belajar dengan novelis-novelis terkenal macam Kak Ain Maisarah!

   Jadi, hope berguna sangat! Kalau tak faham baca ulang-ulang atau tanya ja dekat shoutbox atau kotak komen! Insya-Allah saya akan menjawabnya atau membantu! Assalamualaikum dan jumpa lagi! Untuk Katrina Farina Insya-Allah esok! Bye!

Label: