Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Scroll bar comel di blog



   Hello! Tutor kali ni diminta oleh Sufia! Dia tanya dekat saya dari e-mail macam mana nak buat scrollbar yang comel di blog!

   Jadi, senang ja nak buat scrollbar ni! Tahu tak scrollbar tu apa benda? Tengok contohnya dekat bawah ni!

 Scroll bar ni yang biasa! Kalau korang nak cantik punya! Ada dekat bawah ni! Dan saya nak ajar sekarang ni cara nak tukar scrollbar yang lama tu kepada yang lebih comel dan cantik! Macam ni contohnya...

   Hah, cantikkan! Macam tulah contohnya! So, kalau nak menjadi, ikut step yang dekat bawah ni! Insya-Allah akan menjadi kalau korang tengok betul-betul!

    Tetapi peringatan! Tutorial ni akan berfungsi kepada kesemua pengguna GOOGLE CHROME sahaja! Ingat tau!

   Kepada pengguna internet explorer tak akan menjadi! So, jom mulakan!

   Mula-mula korang semua pergi dekat...

Dashboard>layout>edit html>Tick expand widget template!

Tekan Ctlr+f serentak  and cari kod...

 ]]></b:skin>


   Kalau dah jumpa kode tu, copy kode ni pula dan pastekan di atas kode yang korang cari tadi!

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: 
#DA81F5;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color:
 #FFFFFF;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
Warna pink: background scroll bar! warna!
Warna biru: scrollbar! warna!

   Harap bermanfaat! Kalau tak menjadi beritahu ya! Assalamualaikum! Hope berguna buat Sufia!