Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

No spirit??? \(^.^)/





    Salam ramadhan semua! Macam biasalah tak nak panjangkan cerita, jomlah kita tumpukan pada tajuk utama! Kalau tak merepek pun bosan juga! Betul tak? Ada yang faham dan ada juga sampai terkelip-kelip mata! Betulkah? Kalau tak, tak apa, no important! (Wow speaking London!)

   So, ramadhan pun dah nak habis! Syawal pula yang akan mengambil alih! So, ada yang sedih, ada yang happy nak cuti sekolah! Huh, memang macam-macam reaksilah! Tapi sure kebanyakkannya happy dah nak raya!

   Tetapi boleh tak kalau saya nak tanya satu soalan?

Ada tak yang memang tak ada semangat nak raya? Kalau ada dipersilakan angkat tangan! Ok, ok melawak sahaja! Kalau ada sila berikan reasons!

   Kadang-kala semua orang akan rasa hairan kenapa seseorang itu tak ada semangat nak raya! Sebenarnya, tak perlu nak tertanya-tanya atau pelik, sure dia ada problem!

Maybe seseorang itu risau fasal exam, ada kematian orang yang disayangi, tak dapat baju raya baru, kena halau atau duduk berjauhan dengan keluarga.

     Hmm, rasanya itulah reasons yang datang di kepala saya. Saya sekadar menyeneraikannya. Jadi, macam mana sekolah hari ni? Kan last sekolah sebab Insya-Allah Rabu ni kita akan menyambut Syawal. Saya tak datang sekolah hari ni! Kenapa ya?

   Sebab terlewat. Bangun-bangun tidur tu terus jadi gelabah sebab lepas tengok ja jam, memang dah lewat! Mulalah nak jerit!


   Lepas tu mulalah rasa macam diri tu rugi sebab tak datang sekolah untuk kali yang terakhir! (Untuk cuti raya!) Memang rasa macam nak hantuk ja kepala dekat dinding! KENAPA LAMBAT IZZATI!?

   So, saya pun terfikirlah, apalah kawan-kawan semua buat dekat sekolah? Sure best! Sure ada aktiviti yang menarik! Memang macam nak menangis tapi just tahan ja air mata tu! Semua orang pergi sekolah, aku dekat rumah sedang duduk tak buat apa!

   Tapi nak buat macam manakan? Dah lambat! Maybe ada hikmah sebab apa bangun lambat! Hanya Allah SWT sahaja yang maha mengetahui!

   And then, saya mula berazam! Nanti dah tak nak bangun lambat! Kalau boleh, letak ja jam loceng dekat tepi telinga! Biar dengar deringannya dan terus bangun! Mulalah rasa bersemangat nak tanam azam baru.


    Rasa dah macam azam tahun baru! Padahal dah masuk bulan keberapa! Jadi, saya ada lagi satu cerita sedih! Bukannya apa, bapa saya masuk hospital kerana ada batu karang. Sure readers semua tahukan? Kalau tak tahu pergilah google! Tapi, pastilah semua tahu, saya just taip sebab dah tak ada apa nak taip.

   Kelmarin beliau masuk dan telah dioperation! Alhamdulillah, saya call bapa saya, bapa saya kata dia ok ja! Maybe bapa saya balik hari ni! Legalah! Doa-doalah moga-moga bapa saya tu ok dan sihat semula seperti dulu! Amiin!

   Rasanya tu sahajalah untuk hari ni! Untuk blog terbaru saya tu, (aduh, blog baru lagi!) bukannya untuk main-main atau apa! Blog tu kegunaan untuk saya study! Tapi kalau readers semua nak jenguk, ok sahaja! No problem! Nak ambil tipsnya pun boleh!

   Nak tahu dekat mana!? Cepatlah datang sini! So, itu sahaja! Assalamualaikum dan jumpa lagi!