Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

aktiviti cuti sekolah ^^



   Kon'nichiwa dan salam sejahtera kepada pengunjung yang sudi datang blog ni! Jadi, dari tak ada apa-apa dan biarkan sahaja blog ini berhabuk, baik update entri sahaja! Tiba-tiba rasa bosan sebab tak ada aktiviti menarik yang mahu dibuat! Jadi, daripada membuang masa melayan televisyen, baik berblogging sebab semua kerja dah settle, ada masa baik update entri!

CUTI SEKOLAH BANYAK LAGI! APA YANG KORANG SEMUA NAK BUAT???

   Ok, cuba cerita sikit! Apa yang nak dibuat!? Main? Perkara tu dah biasa sangat dengar! Tapi, yang lagi famous dengar bila tanya ja masa cuti ni nak buat apa adalah... (cuba teka!)

Pergi melancong! Confirm kalau ada tanya dekat kawan-kawan, pasti jawapan melancong ini akan kedengaran di telinga! Seorang kawan pun pasti! Kalau tak ada tu, nasiblah! Tapi kebanyakkannya suka melancong time cuti sekolah! Ada yang pergi luar negara! 

   Nak dikatakan, pasti semua orang ada aktiviti cuti sekolah termasuklah saya sendiri! Nak tahu tak aktiviti apa yang saya lakukan sepanjang cuti sekolah seminggu ni? Nak tahu tak? Ok, shinpai wa arimasen! XD

   Nak tahu, tak nak tahu belakang kiralah! Sebab ni entri saya, so saya ada hak nak beritahu! Ok, aktiviti saya ni taklah menyeronokkan macam korang semua! Dapat melancong dengan family, pergi sana, pergi sini!


Saya just duduk dengan adik beradik perempuan saya, dan main reka-reka cerita tauladan dan dongeng sendiri! Setiap cerita yang direka haruslah mempunyai pengajaran yang bersesuaian dengan cerita! Rasa-rasanya bagi remaja ni agak kebudak-budakkan tetapi , saya ni pun remaja juga tetapi taklah mature sangat! Tapi serius, akitviti cuti sekolah ni tak kurang seronoknya!

   Sama juga macam korang semua, selain dari tolong parents, settlekan bab-bab sekolah, sure ada aktiviti lain yang kita nak lakukan pada waktu cuti sekolah! Aktiviti yang boleh mengurangkan rasa tension! Macam melanconglah, apalah! Macam-macam! Tapi macam saya, kami sekeluarga tak melancong sebab abah sibuk dengan kerja! Kalau beliau cuti pun, tak banyak! Sehari dua sahaja! Tak naklah ganggu! Pasti nak rehat!

   So, reka-reka cerita dongeng dan tauladan jalah aktiviti yang saya dengan adik-beradik yang lain buat! Luangkan masa juga walaupun bukan dengan family semua sekali! Siblings pun, family jugakan?

    Lebih kurang macam melancong jugalah kan? Melancong di alam fantasi! Nak fikir jalan cerita dongeng rekaan sendiri sekali dengan pengajaran, watak, perwatakkan! Perlukan fikiran yang gila-gila dan fantasi untuk memikirkannya!

   Dapat  satu ideal dan campur-baurkan dengan ideal-ideal cerita lain! Boleh jadi satu cerita yang mengarut tetapi tetap ada pengajaran! Bukannya 100% kami reka cerita dongeng tu jadi satu cerita asas sampai boleh masuk buku apa semua! Bukan! Lebih kurang macam...

Cinderella mendera adik beradik tirinya!

   Kami terbalikkan cerita tu! Just macam itu sahaja! Soredemo tanoshidesu! Err, itu bukan reka! Itu macam ubah-suai sahaja! Apa-apa jalah!

   Jadi, itulah dia aktiviti yang dilakukan pada cuti sekolah iaitu pada tarikh dan hari...

Hari Selasa pada 13 September 2016! ^^ hehehe!

   Masa tu sahaja! Entahlah apa yang nak dilakukan lagi pada hari lain untuk hilangkan kebosanan! Tengok gajet hari-hari pun boleh naik jemu dan bosan! Korang boleh rasa kan?

   So, itu sahajalah untuk hari ni! Jadi, selamat menyambung cuti korang dan sentiasa gembira ok! That's all! Assalamualaikum dan jumpa lagi pada entri yang akan datang! Sayōnara