Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Tutorial:Tukar warna highlight!



   Kon'nichiwa! Hai semua yang buka blog saya pada hari ini! Wow! Lamanya saya tak buka blog dan akhirnya buka juga blog ni!!! Maaf kerana sering membiarkan blog ini berhabuk! Tapi sekarang dah mula update blog! Rasa seronok! Macam baru sahaja menjadi seorang blogger!

   Tiba-tiba rasa terlebih rajin so naklah juga buat tutorial mengubah warna highlight! Semuakan tahu warna hghlight tu apa!

   Tapi nak tahu apa dia tu warna highlight pada blogger baru, mari sini lihat imej ni.



   Kalau tak jelas boleh klik imej untuk tumbesaran!

   Kan warna asalnya biru, so kita boleh tukar jadi macam-macam warna.

 Ini hanya untuk blogskins dengan template classic! Nak tahu macam mana! Jom ikut step ni! Kredit dari SINI

   Mula-mula sign in blog korang dan buka dashboard>template>edit html.

   Press ctrl c serentak and cari kode a:link { ataupun mana-mana kode yang macam a:link juga! And then copy kode yang dekat bawah ni dan korang semua kena ingat tak semua template ada kode tu! So, kena add kode tu sendiri berpandukan template lama korang semua! Ingat tau! Senang ja!

::selection { background: #F781D8; / * safari * / color: #000000; }::-moz-selection background  #F781D8; / *firefox * / color:#000000; } 
    Paste sahaja di atas kode a:link { tadi!

Yang colour pink tu kode warna! Kalau nak tukar! KLIK sini!

   Ok, itu sahaja! Assalamualaikum dan jumpa lagi pada entri yang akan datang!