Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Info? Social? Happy?



   Rasa pelik dengan orang zaman sekarang! Memang serius rasa pelik! Bukan semua. Sesetengah sahaja !Kenapa? Kalau nak tahu, teruskan baca entri ni sampai ke penghujungnya.

   Siapa yang tak ada facebook? Rasanya kebanyakkannya pasti ada facebook! Saya? Bukannya nak tipu! Tapi memang itu kenyataan, saya tak ada facebook apatah lagi instagram, twitter dan sebagainya. Tak pernah kisah nak dikatakan kolot atau ketinggalan zaman! Saya tak pernah ambil kisah dengan semua itu!

   Pada saya, facebook ada kebaikan dan keburukkan! Kebaikannya, boleh jumpa member lama, dapat lebih ramai kawan! Keburukkannya, boleh menganggu pekerjaan dan menyebabkan ketagihan sebab semua benda dan hal yang berlaku padanya, nak disharekan dekat facebook!

   Lainlah kalau letak info-info terkini! Info-info yang berkaitan dengan hal dunia zaman sekarang. Memang mendatangkan kebaikkan! Tapi, malangnya, tak ramai yang likes!

   Sangat pelik, bila orang letak foto diorang pergi holiday dekat sana, sini! Ramai gila yang likes! Letak foto diorang masak mihun sup, mi udang, nasi goreng, mi goreng, ramai yang likes! Letak foto selfie dengan macam-macam jenis style macam jelir lidah, muncung mulut, tutup muka, tutup mulut, telinga, orang likes, memang banyak gilalah yang likes!
 
   Tapi, kalau kita letak info terkini macam orang sakit yang memerlukan bantuan, anak-anak terbuang, orang yang kebuluran, binatang teraniaya, semuanya buat endah, tak endah! Semuanya macam tak ambil peduli!

   Sekarang ni pun dah ada banyak kes kena tipu! Banyak budak-budak perempuan yang seusia saya ditipu dan diperkosa akibat berkenalan dengan lelaki yang tidak dikenali di media sosial! Yang hairannya, berani sungguh sampai sanggup berjumpa dengan orang yang tidak dikenali itu di luar!

   Jadi, kita perlulah fikirkan tentang perkara ni. Jangan terlalu gembira sangat sebab dunia sekarang ini pun seperti sudah huru-hara! Tak kisah kalau nak tunjuk foto kita pergi holiday, jangan lebih sangat sampai menyebabkan orang menyampah!

   Tak salah juga kalau nak tunjuk foto sendiri tapi cara pemakaian haruslah sopan! Pada perempuan, janganlah over sangat dan jangan selalu sangat menayang diri.

   And lagi satu, buat apa sampai semua perkara kita nak cerita dekat semua orang! Tak akanlah sampai tak private langsung! Tak akanlah apa yang berlaku pada kehidupan seharian, kita nak cerita dan heboh pada satu dunia?

   So, itu sahaja entri yang saya nak tulis! Kalau tak berpuas hati, boleh komen tapi kena sopan! Nak komen, dipersilakan, tak nak pun tak apa! Kalau ok dengan saya, saya ok juga. Kalau kurang ajar dengan saya, saya pun kurang ajar juga. Semua manusia tak perfect!

   Just that for today! Assalamualaikum dan jumpa lagi pada entri yang akan datang! Selamat berhujung minggu!