Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

UPSR



 Helo! Well, right now I need to study for PT3 but I want to take sometimes to write an entry for today.

 Semua orang tahu UPSR dah nak datang. Terutama sekali untuk pelajar-pelajar darjah enam. Well, you know, I can feel you. Rasa takut tu memang membuak-buak sampai kadang-kala tu rasa macam nak muntah.

 Tak kisahlah you tak pandai kah! Lebih pandai dari Albert Einsteins kah tapi rasa takut tu memang ada. And I want to tell the short story mengikut pengalaman saya hadapi UPSR ni...

 UPSR tahun 2014. Ya, itu adalah tahun di mana pelajar seusia saya menghadapi UPSR. Serius nak kata, memang tak boleh lupa pengalaman ni. Lebih-lebih soalan bocor. Dapat tahu ja soalan dah bocor, I just want to cry! Ingat dah free tapi still kena belajar.

 And you know, abah saya kata...

Rileks, hang still ada chance nak study... Sepatutnya bersyukur...

 Mula-mula rasa macam tak puas hati sebab sepatutnya time tu dah free dan macam nak main selama-lamanya. But bila habis UPSR tu, tiba-tiba teacher BI ajak suruh check paper BI yang bocor tu so we agree.

 And you know, bila check ja paper tu, skor saya untuk soalan section A tu, (yang kena bulat bulat) memang teruk gila! Teruk gila gila gila! And ada yang kata kalau dapat macam ni, memang 'C' ja pemeriksa boleh bagi. And you know? Saya mula terfikir macam mana pula paper yang baru ni? Bolehkah aku buat yang terbaik? Kalau aku dapat 'C', apa nak jawab???

 Memang time tu nak free, main selamanya semua tu dah dilupakan dan mula risau fasal paper tu. Just BI, belum lagi MATH! Memang bila ingat MATH tu, air mata dah berlinangan sebab saya Math ni memang low dan markah pun tak banyak macam subjek lain.

 And, saat paling menakutkan. Ambil result. Saya pun bersiap nak pergi. Saya ajak abah. Abah jomlah pi sekali tapi abah tak nak ikut sebab takut! See, macam tak confident! Mesti kepala abah fikir, bolehkah anak aku skor?? Macam mana dengan math dia?

 Saya faham abah. So, saya pun dah bertekad nak pergi dengan mama dan abang ja.

 Bila pergi ja, tengok guru kelas sedang menanti di meja. Cikgu senyum ja. Saya rasa takut juga.

 Nampak ja saya datang tu, guru kelas terus bagi result. And Alhamdulillah! I do not fail any subjects dan dapat 3A. Time tu sedih juga sebab tak dapat nak bagi lebih dari tu but saya bersyukur sangat sebab tak ada fail dan tak sia-sia mama dengan abang jalan kaki datang sini nak ambil result.

 Balik rumah, bagitau ja result. Abah seronok gila dan terus peluk saya! Wow! Biar betul?? Tak pernah tengok abah seronok macam tu. And saya sedar yang setiap parents nak sangat kita dapat result yang baik dalam exam. Kalau boleh cemerlang. But, nak cakap jujur, saya tak pernah lagi dapat result cemerlang.

 And you know right now, PT3 pula! Insya-Allah saya akan cuba yang terbaik untuk gembirakan hati parents! I want to see that smiles again! :') Math! I need to study hard for it! I do not want setiap subjek lulus but datang ja Math, fail. Sains, Insya-Allah will improve it! Macam tu juga dengan subjek yang lain.

 So, I want to wish for all the UPSR's candidate, goodluck! Ganbatte! Break a leg! I hope all of you can do the best to make your parents proud! Insya-allah! So, I need to stop writing now. See you on the next entry! Bye!