Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

Tutorial: Memories box (Blog archieve cute version)



 Helo again. Okay, for now saya memang nak bagi satu tutorial yang diminta oleh Sufia. Sorry sebab baru nak bagi tutor.

 Dah dua minggu. Ok, so senang ja sebenarnya tutorial ni. Kalau memang betul-betul ikut step dia. So, kena fokus betul-betul and you can do it.

 Tapi memories box tu macam mana? Apa tu? Ok, dia lebih kurang macam blog archieve tapi taklah nampak sangat. Music box ni pun cute ja.


 Haa! Macam tu lah memories box. Comelkan? Nak tahu cara nak letak kat blog? Just follow the step and Insya-Allah you can do it! Kalau tak nampak boleh klik imej.




Macam biasa, firstly buka dulu akaun blogger.



 Kalau yang tak pakai blogskin, pergi dekat layout dan add gadjet.


  Kalau yang pakai blogskin, pergi ja dekat theme dan paste kode tu. Kena pandailah nak adjustnya.

 Jangan lupa tekan ctrl c untuk copy kode ni.


<div class="title">Memories</div>
<br>
      <center>
    <div style="border:1px
dashed pink;background:url(BACKGROUND URL);
 width:200px; overflow-x:hidden
; overflow-y:scroll;
padding:10px; height:70px;
 "><bloggerpreviousitems>
    <li><a  href="
<$BlogItemPermalinkURL$>">
    <$BlogPreviousItemTitle$></li></a>
    </BloggerPreviousItems></div>
    </center>
 Dah copy? Pastekannya. Preview dulu. Kalau jadi baru save.

 Simple jakan? Tak susah pun! Ok, untuk background saya pakai yang gif punya. Nampak unik dan lain sikit. Terserah pada blogger nak pakai apa. Ok, itu sahaja. Kalau tak jadi bagitau ja. Maybe ada apa-apa yang boleh dibantu. Bye. May Allah SWT bless you^^