Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

Wordless today




 Helo! Apa khabar? Sihat? Kalau sihat alhamdulilllah! I just fine here. The reasons why I write this entry just want to show for readers lukisan buruk yang dilukis oleh saya sendiri. Saja nak melukis. Actually, memang lama dah tak melukis dan tiba-tiba semangat melukis tu muncul dengan sendiri.

 Kalau dah lama tak melukis, rasa-rasanya apa akibat? Tentu bila nak lukis balik rasa macam kekok. Tertanya-tanya.... Boleh lagikah aku lukis dengan baik?? Cantikkah lukisan aku?? Entahlah tapi serius nak kata lukisan ni memang buruk. :(

 Jadi, kalau dah buruk kenapa nak tunjuk. Haha...saja ja. Sebab tak pernah lagi saya tunjuk lukisan sendiri dalam blog ni. And now I want to show it...

 Saya dah bertekad yang saya nak lukis kamen rider. Kamen rider ni agak susah nak lukis tapi entahlah kenapa...sebagai peminat tegar kamen rider ni...I still want to draw it!!!!


This was my first drawing untuk kamen rider. Jangan komen lagi sebab masa ni lukisan ni masih tak perfect. 


Tadaa! Dah siap! Taklah cantik sangat. Kalau siapa yang ikuti kamen rider ni pasti tahu tu kamen rider apa dan siapakah chibi comel yang nampak teruja tu. Itu adalah kamen rider W! Yang chibi teruja tu adalah Philip. Philip ni partner Hidari Shoutaro. Kenapa tak lukis Hidari Shoutaro? Sebab agak susah but I want to try draw him walau apa pun yang terjadi. Tengoklah untuk entri lain pula. Insya-Allah...



Zoom sikit chibi Philip niiiii! <3
 Ok itu sahaja untuk Kamen rider W. Next kamen rider...


Siapa kata orang zaman sekarang tak akan tahu tentang kamen rider tahun 70-an, 80-an ni! I know it and it is so amazing! KAMEN RIDER BLACK!!! 

 You know? I also like Kamen rider black. It is super awesome! Ceritanya pun menarik. Trylah tengok ceritanya dekat online. Nanti nak try lukis kamen rider Black RX. :)

 Kamen rider seterusnya...


Ini dia...the first kamen rider. Kamen rider Ichigo. Kamen rider ichigo ni dikira legendlah. Sebabnya? Sebab dia adalah kamen rider pertama... Saya suka dengan kostum Kamen rider Ichigo ni... 
  Ok, seterusnya adalah...


Kamen rider den-o. Kamen rider ni pun dikira favorite juga! Itu adalah Momotarou. Benda paling susah dan memakan masa yang banyak masa nak lukis logo kamen rider den-o ni lah. Tu pun tetap tak seberapa cantik but my sister say that it was nice. Sebabnya dia punya favorite kamen rider adalah den-o. 

 Yang terakhir sekali...


Decade. Kamen rider yang dapat guna kamen rider heisei sebelumnya. Siapa yang tengok cerita ni fahamlah dan dapat detect why I draw another kamen rider logo di sekeliling dia. Logo kamen rider decade memang tak rela nak lukis sebab susah. Dah banyak kali lukis tapi asyik padam, padam dan padam! Dalam banyak-banyak kamen rider yang saya lukis, kamen rider Decade adalah yang paling lama sekali. Tapi taklah perfect mana. Tapi pada saya nampak comel... :))) (Sepatutnya nampak macam fighter.) 

 Itu sahaja untuk hari ni. Oh, untuk Sufia...saya dah baca request. Nanti saya akan bagi tutor for you. Thank you for reading my entry. Jumpa pada entri yang akan datang. May Allah SWT bless you. Sayonara!