Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

First entry of 2018



Hola! Lamanya tak menulis blog. Bila log in akaun dan start nak menulis rasa macam first time baru buka blog! Okay, I know hari ni dah berapa hari bulan. Sekarang dah tahun 2018 dan usia pun semakin meningkat. Walaupun sebenarnya umur tak sampai 16 kalau diikutkan betul-betul. You know what I mean right? It's about birthday. But I'm not excited about that. 

Rasa lega juga sebab dah lepas dari PT3. And candidate tahun ni, bersiap-sedialah nak hadap soalan yang gila susah tu. (Tak akan susah kalau belajar betul-betul :p) Kalau masih tak sedarkan diri yang PT3 masih lambat lagi, entahlah nak kata apa. I'm so serious. 

About my PT3's result, Still sad because I just got a few 'A'. Tak dapat macam budak pandai lain yang skor gila banyak A. Nak kata puas hati dengan result tu taklah sangat sebab math. Serius, masa pergi ambil result, tengok semua subjek just okay. Bila tengok result math. I just want to cry sebab tak boleh juga nak dapat result yang memuaskan. And my teacher just ask... 'Kenapa dengan result math you?? Why??' And I just like.. 'I don't know teacher!' T.T

Nak kata tak study untuk math memang merepek sebab PT3!!! Bukan exam biasa awal tahun tu. It's PT3. Memang serius study study study sampai subjek Bahasa Melayu tu pun memang saya dah tak kisah. For me, math ni important. Masa sampai sekolah baru nak buka buku BM tu pun tengok tengok sahaja dan terus buka buku math sebab nak refresh balik. 

Dan waktu tulis exam tu...Buka buka ja paper...soalan depan-depan tu boleh juga jawab. Datang yang belakang belakang...Memang start nak menangis sebab susah gila. For me. Saya jujur memang saya lemah dalam subjek ni. Memang saya tak pandai math. Apa yang saya study memang kebanyakkannya tak masuk. And you know what it means? 

Sorry kalau grammar error. Saja try tulis BI. Okay, bila habis exam math tu...tawakal lah. Kita dah usaha, dah berdoa, yang tinggal hanya tawakal. Kalau dapat bagus...Alhamdulillah. Kalau teruk...anggap ada hikmah dan cuba lagi. That's no reason untuk mengalah dan putus asa. :)

That's all for today. Saja menulis pasal pengalaman jawab PT3. Untuk mengisi kekosongan pada blog ni. Terima kasih kalau ada yang luangkan masa untuk membaca. Keep smiling because it's sunnah! :)