Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

create your own happiness




 Hola my kawaii readers! How long I'm not update my blog? Maybe a weeks! But, I'm back again with the new entry. By the way, terima kasih pada blogger comel lain yang sudi datang singgah blog ni. Terutama sekali kak Hana yang comel! Selalu datang blog ni! Thank you tau kak Hana sebab selalu spot check blog ni...

 So, for today I just want to write serba-sikit tentang happiness. Ya...semua tahu happiness and want to chase it. But, tak semua orang betul-betul kejar benda ni. Faham tak ayat saya yang berbeli-belit ni??? T^T

 I just wonder, how to create my own happiness? Yalah, bukannya senang tau nak dapat happiness... Macam-macam benda kita kena stop buat dan banyak juga benda yang kita kena buat untuk dapatkan kebahagiaan ni. (Sorry...ayat saya masih tak mature T.T)

 So, I just want to share sikit pendapat saya tentang how to create your own happiness. This is only my own opinion. Entahlah pada pendapat readers macam mana nak create happiness sendiri. Tapi perlulah berlandaskan perkara yang betul juga. Jangan asyik nak happy sampai lupakan Allah.

When life shows you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile

 This is my first opinion. I think that we don't need to be too sad about a simple things. Sedarlah yang kita masih ada banyak alasan untuk tersenyum dan bersyukur. Contohnya, kita masih ada parent. You such a healthy person. You have a bestfriends! You have a big family and many else. So, jangan musnahkan segala kebahagiaan tu hanya dengan satu perkara kecil yang telah lukakan hati kita.

Still love the persons even, they have break your heart
 Jangan sesekali berdendam. Itu adalah benda yang tak patut dan hanya membuangkan masa. Perkara yang dah lepas tu, biarlah lepas. Even dia dah banyak sakitkan hati kita, we still need to love them. Contoh yang paling senang adalah kawan-kawan. Memang tipulah kalau kata yang kita tak pernah terasa dengan kawan.  Kadang-kadang kawan tu pernah kacau sampai terasa, tak reply mesej, tak dapat tolong or apa...Anggap yang baik-baik jalah. Janganlah bersangka buruk. Maybe they have a reasons by doing that.

Stop compare yourself with others
 Ini adalah sikap yang lebih mudah nak bayangkan adalah tak pernah rasa bersyukur dengan apa yang Allah bagi kat diri seseorang. If you want to be such a happy person, you need to stop comparing yourself with others. I just want to tell to reader something, everyone was special. So, jangan sesekali mengeluh dengan apa yang Allah bagi kat kita sebab apa yang Allah bagi, ada hikmah dan keistimewaannya.

Always remember Allah
 This is so important. Without Allah, we are nothing. Only Allah can help you to give a happiness. Always pray for Allah dan mintalah kebahagiaan tu. Kita tak akan dapat kebahagiaan tu tanpa pertolongan Allah kan?? So, janganlah sombong dengan Allah. Nasihat untuk readers, termasuklah diri-sendiri yang masih perlukan banyak perubahan ni.

 So, that was my opinion to create the happiness. How about yours? I hope one day you're happy as you pretending to be. :) Keep smiling because it's sunnah! Thank you for reading! Assalamualaikum and bye my kawaii readers! ^^