Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

Slander



  Hii...Harap semua readers ada dalam keadaan yang sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah SWT. Untuk hari ni saja nak luang masa buka blog dan update entri. Biasalah...lama dah tak tulis entri dan try nak aktif balik! ^^ Agak sibuk dengan homework dan hal-hal sekolah yang lain.

 Fitnah akhir zaman. Siapa tak tahu yang zaman sekarang ni fitnah makin berleluasa. Sesetengah manusia ni tak ambil kisah langsung tentang hal ni. They think that slander ni hanya untuk main-main. Just for fun tapi mereka tak tahu pun yang fitnah punya dosa ni lagi teruk dari membunuh!

 Kenapa dosa fitnah ni teruk lagi dari bunuh orang? Sebab ia ada kaitan dengan maruah seseorang tu. Tentang kehormatan diri dia sebagai soerang manusia. Orang yang kena fitnah ni mesti akan dipandang hina oleh orang lain. Semua masyarakat akan palau dialah. (Palau atau pulau lebih kurang sama ja T.T) Senang nak kata orang yang fitnah ni memang dosa dia sangat besar la...

 Macam-macam jenis fitnah sekarang ni. Internet pun banyak fitnah yang disebarkan. Contohnya ambil foto-foto orang dari media sosial dan edit dengan adaptasi yang tidak sepatutnya. Bukan tu sahaja, mereka-reka cerita tuduh seseorang tu buat benda yang dilarang padahal mangsa tu tak tahu apa!



 Then, see...orang lain yang tak nak kaji betul-betul terus percaya dan terus memulaukan mangsa fitnah ni. Then, rasa-rasanya bolehka mangsa fitnah ni nak hidup dengan keadaan dia yang selalu dipandang-rendah dan dicaci oleh mulut-mulut manusia yang suka kutuk sana-sini macam mereka tu bidadari syurga.

 Then terjadilah kes commit suicide ni. Memang bunuh diri ni haram dalam islam. But, sebab fitnah yang dianggap just for fun ni dah jadikan seseorang tu terus lupakan tentang hukum dan hanya nak mati. Pada mangsa fitnah ni, dia rasa macam hidup dia dah tak berguna dan dia hanya nak mati agar dia boleh lupakan pasal semua tu but jalan yang dia pilih untuk settlekan masalah dia tu salah sebab bunuh diri ni memang haram. Allah murka sangat dekat hambaNya yang meragut nyawa mereka sendiri. So, please don't do that kalau masalah tu besar mana pun. Nasihat untuk semua including myself. :)

 Jadi, kalau kita hadapi masalah besar mana pun. Just remember, kita tak pernah bersendirian. Allah always with us! Apa-apa pun sujud dan minta pertolongan dari Allah yang maha segalanya. Menangislah minta tolong dariNya. Allah pasti akan tolong hambaNya yang sentiasa meminta ketabahan dariNya. Same, nasihat untuk semua dan diri sendiri juga. Sama-sama ingatkan.

 Kalau kita selalu fikir "Allah, why always me?" Ingatlah, Allah SWT selalu beri ujian kepada hamba yang dia sayang. Janganlah mengeluh dan minta ketabahan dari Allah untuk menempuh segala ujian tu.

 Nabi dan rasul pun diberi dugaan yang besar dari Allah SWT yang maha esa. Jadi janganlah fikir yang hanya kita sahaja asyik ditimpa masalah. Allah test you because Allah love you! :')


 Just move on with your life. Always remember, storm don't last forever. Sunshine will come out after rain! Believe in Allah! Janganlah pilih jalan yang berdosa macam commit suicide, jumpa pengamal ilmu hitam untuk balas dendam. Ia syirik dan berdosa besar. Allah's plan is perfect! Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya. Just belive in Allah. Allah is enough for us!

 That's all untuk entri hari ni. Terima kasih sebab baca. I hope entri kali ni menyedarkan kita agar tidak berputus asa! Dan please, just stop memfitnah orang. Tak baik. Apa motifnya? Allah benci dan ianya berdosa. So, apa yang nak dibanggakan sangat kalau fitnah orang ni? Nothing. Just tambah dosa. Tak cukup lagikah dosa-dosa kecil tu sampai nak tambah dosa besar lagi?

 Thank you again sebab baca entri ni. May Allah always bless you! Keep smiling, t's sunnah! Bye and take care! :)