Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

The most...



 Hi! How long I'm hiatus?? Now I'm back again -.- ... And kepada yang bertanya "pasal apa susah sangat nak baca entri baru izzati??" Maaf maaf.... Malas nak menulis sebab sibuk dengan kerja-kerja sekolah... Dan bila dah ada time ni dan tiba-tiba semangat menulis tu muncul, lahirlah sebuah lagi entri baru! Weeeee~

 Straight to the point! Semua orang ada pengalaman tentang the most embarrasses dan awkward moment kan?? Incuding me... >/////< Sampai kadang-kadang rasa macam nak sepak ja diri-sendiri ni dan tanya 'KENAPA DENGAN AKU NI? WHY!!!!!????" Then menangis sorang-sorang dalam bilik sambil tutup muka dengan bantal!

 Jadi saja ja nak bagi beberapa contoh perkara-perkara pelik dan memalukan diri-sendiri yang maybe pernah ada dibuat tanpa sengaja.... >/////////<

Tegur salah orang...


 Pernah tak terjadi kat readers benda ni? To be honest...benda ni pernah terjadi to myself! TT.TT If you want to know, it's too embarrassing when the person turn around and then you realize that she/he bukannya orang yang disangka ya!

 Masa tu, hanya mampu gelak sebab nak cover malu sendiri and then terus blah tinggalkan orang tu. My hope... "Ya Allah tolonglah jangan bagi aku jumpa dengan detu lagi atau just bagi dia tak perasan aku dah!!!"

 Pengajaran yang didapati dari kejadian ni, make sure dia memang betul orangnya baru tegur. Jangan nak buat surprised sangat nak tegur dari belakang then tengok-tengok pergi kacau orang lain. Dah lah tu, paling scary dan memalukan bila dia renung kita semacam.

 Okay, just forget about that. Next pulakk!

When you realize the person do not talking to you

 Benda ni pernah jadi kat readers tak? Memalukan juga kan?

But, I just knew that one of my friend...(nama rahsia) dia punya kawan tu actually sedang cakap dalam phone. Tapi yang lawaknya dia jawab semua soalan yang kawan dia tu tanya dalam phone. (Faham tak? >///< )Tapi actually kawan dia tu tak tanya dia pun. So, apa perasaan tu bila kita sedar benda tu?

 Yang lagi memalukan bila member dia dah habis cakap dalam phone, dia terus tanya kat detu, "Hang cakap dengan sapa tadi?" Then....agak-agak apa perasaan tu? Mestilah malukan? Apa boleh buat? Tukar topik dan terus blah dari situ! But lebih better dengan kawan dari dengan orang dekat public kan? My means, orang yang kita tak kenal tapi kita ingat yang dia tengah tanya kita soalan. Padahal tengah cakap ngan orang lain.


 I want to change the topic...

Hug the floor

 Jatuh! Yes...benda ni semua orang pernah kena. Walaupun nampak macam simple tapi orang akan gelak kalau benda ni terjadi. Tak percaya? Whatever! Padahal orang tu punyalah sakit masa jatuh+malu sebab orang gelak...hehe...yalah, orang yang hampir jatuh pun ada dah yang gelak, tambah yang jatuh terus. Lagilah kan?? :(((

 Tu jalah untuk entri hari ni. Walaupun actually banyak embarrasses moment lain tapi tak tersenarai sebab ada yang sensitif dan tak dapat  nak dihuraikan sebab masih kurang matang! >///< Apa-apa pun cuma nak kata ja. Kalaulah ada berlakunya sesuatu kejadian yang begitu memalukan pada diri seseorang tu, tak payahlah kita nak heboh dekat orang lain.

 Kita tutup aib orang, insyaallah, Allah SWT akan tutup aib kita kat sana nanti. So, I hope entri kali ni just okay. Take care. Keep smiling, it's sunnah! Bye. :)))