Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Selamat hari guru!


     Hello dan salam sejahtera kepada semua yang ada sekali lagi! Lepas bagi novelistar's tips tu, saya nak buat satu ucapan hari guru! Tengok semua blogger sedang sibuk buat ucapan hari guru, jadi saya pun nak buatlah ucapan!

   Kita semua kenalah hargai guru kita semua! Tanpa guru siapalah kita yang sekarang ni? Tanpa guru kita tak akan tahu apa-apa! Kita akan buta huruf! Tak tahu mengira! Macam-macam lagilah! Jadi, kita kenalah sayangi diorang seperti mana kita sayangi parents kita!

   Bukan itu sahaja, kita juga kena hormati mereka! Jangan terlalu nak main-main sangat! Ada sesetengah guru ni dia rileks sangat dengan pelajar dia, tapi ada satu cikgu BI saya cakap, kalau cikgu yang baik ni dah marah, bukan tegas tapi dah garang-segarangnya!

   Maklumlah hari ni cikgu praktikal sekolah saya akan tinggalkan kami semua untuk mengajar ke Terengganu! Maybe esok beliau akan berangkat ke sana! Sangat sedih! Semua orang suka sangat dekat cikgu praktikal tu! Nama cikgu tu Cikgu Mustaqim!

   Yang nak buatkan kami satu kelas gelak, cikgu cakap yang air hujan turun untuk mengiringi pemergiannya! Memang lawak! Kami adalah buat jamuan kecil dekat dalam kelas. Kelmarin kutip duit, hari ni beli kek! SELAMAT TINGGAL CIKGU! T_T

   Jadi, ini dia quotes khas buat kesemua guru...



   Itulah dia! Apa maksud dia!? Sure fahamkan??? Jadi, terima kasih sangat-sangat cikgu sebab dalam banyak-banyak kerjaya, cikgu pilih untuk mengajar kami semua ni!

   Ada lagi satu...



   Jadi harap sangat kita semua sedar betapa besarnya pengorbanan seorang guru yang benar-benar nak kita berjaya!

   Diorang marah sebab diorang sayangkan kita! Diorang nak kita lebih berdisiplin dan jadi something bila kita dah besar! Diorang nak tengok student-student yang pernah diajar tu dah berjaya!

   Jadi janganlah ingat yang cikgu marah tu sebab dia benci kita! Ingat tau! Guru adalah ibu atau bapa kedua kita dan sekolah pula merupakan rumah kedua kita!

   Jadi itu sahaja, dengan ini, saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada kesemua guru yang ada dekat dunia ni! (Terlebihlah pula!)

   Jadi itu sahaja! Jasa dan pengorbanan cikgu tetap dikenang dan akan dibalas! Insya-Allah! Dibalas bukannya dengan duit atau harta, tapi dengan KEJAYAAN KITA! Jadi tak bererti gagal hari ni, kita gagal selamanya! Esok masih ada! (Buatlah macam diri sendiri bagus sangat! hehehe! tak apalah, nasihat untuk semua dan peringatan pada diri sendiri!)

    So, itu sahaja! Sekali lagi saya nak mengucapkan HAPPY TEACHER'S DAY! Assalamualaikum dan jumpa lagi semua!