Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum! Hope you like my blog! Ctrl w if you hate it. Thanks for coming❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

I LOVE RAIN!



                                            

   Hai semua! Yeah! Terlalu happy sampai sekarang sedang tulis entri pun asyik menikmati pemandangan di luar yang sangat sejuk, damai dan tenteram. Saya cukup sukalah dengan waktu hujan yang lebat! Memang suka sangat nikmati suasana hujan yang sunyi dan mendamaikan!

   Tapikan, ramai yang suka waktu cuaca ceria macam waktu tak hujan. Lebih kurang macam summerlah! Tapi entahlah, saya tak suka waktu cuaca yang macam tu! Saya suka cuaca  hujan, hujan dan hujan! Oh, I love you rain!!!

   Kenapa suka hujan? Kenapa? Adalah sebabnya. Tak rahsia pun!

Bukannya sebab tak dapat pergi sekolah kalau hujan pagi-pagi! Sebab lain tau!

   Ok, saya suka waktu hujan sebab sejuk, damai dan rasa tenteram ja! Cuba readers semua tengok ja imej dekat atas sekali. Tengok keadaan hujan tu! Rasa boleh bayang tak kalau sekarang ni dekat rumah readers semua sedang hujan macam tu? Bestkan?

   Tapi, adalah orang kata, waktu hujan ni, tak best. Sebabnya mungkin boleh terjadinya banjir, ada biawaklah, ularlah! Macam-macam! Air banjir tu kotorlah! Menyusahkan semua orang!

   Memang betul pun! Semua yang dia kata tu memang betul! Tapi saya tak cakap pun yang saya suka hujan setiap hari! Adakah saya tulis? Kejap saya pergi check!

   Ok, nampaknya tak ada! Kalau ada pun saya dah buangnya! Hehe! Jadi, nak juga bagi kesimpulan tentang cuaca yang sentiasa panas. Kononnya summer!

Kalau asyik selalu panas, maybe boleh terbakar hutan! Rasa panas dan tak selesa!

   Kalau hujan best sebab sentiasa rasa nyaman! Kalau sejuk, tutuplah kipas dan pakailah sweater. Tapi kalau panaskan boleh pasang penghawa dingin. Readers semua ingat pakai penghawa dingin tu baguskah? Tak bagus!

   Kalau hujan, sure sejuk, Tutup kipas, penghawa dingin jimat elektrik! Pasang unggun api guna kayu ja! Ambil mancis! Bukannya mahal pun nak beli mancis! Harganya berapa ja pun!

   Rasanya tu jalah untuk hari ni! Jumpa lagi untuk entri yang akan datang! Tunggu tau! Assalamualaikum! Bye!

Pinky's note: Psst, sekarang dah tak hujanlah! TT_TT Al-Fatihah sekali kepada Allahyarham Pie yang baru ja meninggal dunia!