Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

My examination! T^T


 

    Hello kepada semua yang sudi baca entri untuk hari ni! Rasa takut! Rasa macam nak menangis! Minggu depan dah nak exam! Lebih senang nak katakan lusa esok dah exam! Memang rasa takut sangat! Tetapi mama adalah tanya kenapa nak risau kalau dah ready untuk exam? Kalau dah sedia macam mana pun memang rasa takut!

   PT3 pun dah dekat! Nak ucapkan all the bestlah untuk calon-calon PT3! Hope boleh jawab soalan yang susah tu! Dan saya, tunggulah untuk tahun depan! Sebab tulah kena siap-sedia dari sekarang ni!

   Sebenarnya saya ni nak katakan belajar taklah teruk sangat! Nak kata tak belajar langsung tu pun tak! Saya belajar hanya biasa-biasa sahaja! Tak teruk sangat tapi belajarlah juga! Adalah juga rancang nak bangun pukul 2.00 pagi untuk belajar tapi tiba-tiba tu rasa tak rela!

   Pernahlah bangun tu pun adik yang kena kejutkan dan sambil-sambil tu layan crayon shin chan! Best juga belajar sambil tengok kartun! :D

   Yang menakutkan sekarang ni adalah exam matematik! Macam nak menangis pula tiba-tiba ni sambil-sambil tulis entry! Eh, bukan sekadar tulis blog ja sekarang ni! Ada juga rujuk nota-nota matematik yang tersedia!

   Sakit kepala ni fikirkan macam manalah nak jadi esok untuk exam math tu! Masa nak buka paper tu sure terketar-ketar tangan! Pasti soalannya susah-susah! Nasiblah! T_T

   And lagi satu, masa yang diberi hanya 2 jam! Pada saya dulu masa 2 jam untuk jawab exam ni sangat lama sebab dulu masa sekolah rendah kan macam tak seberapa tahu, so anggapannya macam tu! Ingat soalannya sedikit sahaja! Tapi bila dah alaminya sendiri, memang salah anggapan masa sekolah rendah dulu! Masa 2 jam tak cukup!

   Time tu, mulalah nak jawab cepat-cepat kalau masa dah suntuk! Macam tinggal lagi sepuluh minit, lima minit, seminit!!!


   Bukan tu sahaja, lepas jawab ja exam tu, mulalah rasa takut! Jangan harap nak buka tengok buku cara kerja macam mana yang sepatutnya dibuat! Kalau betul, pastilah rasa gembira dan happy sebab maybe boleh lulus! Mulalah mata nak bersinar macam baru menang berjuta-juta ringgit!


    Yang tu kalaulah betul! Cuba kalau tengok balik buku dan terkejut! Ingat balik yang apa kita buat dalam paper tu semuanya mengarut dan entah apa-apa! Mulalah rasa takut, macam nak pengsan dan nak menangis! Paling teruk sekali sure kena marah dengan parenst seteruk-teruknya!!!

   Lebih-lebih lagi kalau tiba-tiba kawan datang tanya  cara jawab soalan kita  masa exam tadi tu berkonsepkan buku tak? Boleh memangsankan seseorang!!! Bila dengar pula dari mulut kawan tu yang mengatakan bahawa cara jawabnya itu betul! Mula rasa takut dan jadi gementar! Takkan saya seorang sahaja yang salah! Mula anggap macam tu walaupun still ada beberapa yang senasib!



 
       Nak dikatakanlah, pada saya math ni memang susah dan macam tak senang untuk score A! Maybe tumpuan yang diberi semasa dalam kelas tu tak seberapa sangat! Sebab tulah tak boleh score! Maybe memang saya tak boleh dapat A untuk math! Mungkin hanya tak fokus sebab saya fikir, kalau fokus Insya-Allah boleh score!

   Tulah malam ni nak ulang-kaji math! Buat latihan yang cikgu beri banyak-banyak! Bukan ingatan untuk saya sahaja, untuk semua yang membaca dan still study dan bakal mengahadapi exam tu! Tak kiralah exam apa pun! Cubalah usaha untuk subjek yang kita lemah! Nak, tak nak itu belakang kira! Nak berjaya kenalah usaha!

   Itu sahajalah untuk hari ni! Kena jugalah usaha! Insya-Allah! Jumpa lagi pada entri yang akan datang! Assalamualaikum dan Sayōnara