Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

untitled post!! ^.^


   Hello! Memang lama sangat rasanya tak update blog! Memang lama rasanya tak tulis entri! Rasanya dah berhabuk blog ni! Entri last pun, parents' sacrifice! Menceritakan tentang pengorbanan mak dengan bapa kita!

   Untuk waktu cuti ni, ada tak aktiviti yang dilakukan? Gerenti ada kan? Macam bercuti! Saya? Tak pergi mana-mana pun! Cuma Ahad ni sahaja nak pergi rumah nenek, duduk sana sampai ahad minggu depan! So, memang saya tak akan tulis entri untuk minggu depan mahupun novel! Sedih tak?

   Saya pun tak tahu yang ada atau tidak orang baca entri ni! Macam bosan sahaja! Rasanya syok sendiri tulis entri ni kalau tak ada siapa yang baca! Seorang baca entri ni pun jadilah! Saya rasa bersyukur! Kalau tak ada, patah hatilah! 💔

   Tak kisahlah yang itu! Cuma saya just nak beritahu kalau nak seronok tu jangan lebih-lebih! Jangan over sangat! Lagi-lagi kalau nak pergi bercuti dekat tempat orang! Luar negara! Kenalah jaga akhlak! Betul tak?

   Tapi sekarang ni, berita yang sangat menyentuh hati adalah orang-orang Islam di Myanmar dibunuh oleh sami-sami mereka di sana! Kata mereka, kalau nak selamat kena masuk agama yang lain dari Islam! Ramai yang sanggup dibunuh dari murtad!

   Kasihankan? Yang lelaki dibunuh manakala perempuan diperkosa dan dibunuh! Ada sesetengah tu kena campak dalam api! Hanya Allah sahaja yang tahu derita mereka!

   Tapi, sekarang ni, kebanyakkan orang kita sanggup murtad! Sebab tak tahu mengapa! Tapi yang peliknya, orang-orang kita yang murtad ni bukannya orang yang bodoh! Tetapi orang yang sangat pandai! Dia tahu hukum agama dan ada juga yang boleh hafal Yasiin!

   Rasa sedih sangat! Jadi, harap-harap kita tak macam tu! Amin! Baiklah itu sahaja untuk hari ni! Kalau rasa saya masukkan berbagai topik, see, untitled post! Tak ada tajuk so macam-macam topik boleh cerita.

   Alah, hanya topik cuti sekolah dengan kejadian dekat Myanmar sahaja! Oklah, sekali lagi saya nak tulis itu sahaja untuk hari ni, moga dirahmati Allah SWT selalu! Assalamualaikum and take care!