Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

What's the problem??


 Hello! Well, Alhamdulillah because I still can write an entry. Okay, so how long don't open my blog but now I online and want to write one entry. Did you know? Masa dulu tulis tahun ni tak nak update blog but it's changed bila dah masuk tahun ni dan memanjangkan sekarang dah bulan tujuh. So sad!

 And you know? It's scary me because sekarang ni PT3 nak dekat. Kerja khusus sejarah punya pembentangan masih tak disiapkan dan dah nak kena buat kerja khusus geografi pula! But, I feel so glad because today my friends want to come here and we are going to discuss about study.

 Ok, tutup cerita tu. It's just permulaan. I know, not only me need to do this! All of the PT3's candidate also need to do that things. Contoh terdekat pun PT3's candidate lain yang ada kat sekolah dan yang lagi dekat my bestfriend!

 Ok. So now I will start my entry dengan tajuk yang sesuai. What's the problem? Ok, ada yang tahu dan ada yang tak tahu. Apa benda? I really love to watch cartoon and anime! Anime and cartoon just same? No! You wrong! It's have a different things between anime and cartoon.

 But, I don't want to tell what different between anime and cartoon. Just forget about it. Masalahnya sekarang apa masalah kalau I love to watch that??

 Some of my friends who know me detail, dah kawan rapat dah boleh accept benda tu! They can understand and kadang-kadang ada bagi nasihat supaya jangan terlalu leka sangat layan kartun dengan anime sebab trial dah nak dekat.

 Never mine! Actually, kawan saya tu tak rendahkan saya. Kadang-kadang kalau ada yang kata... macam budak bodohlah, apalah my friends akan pertahankan saya. :')

 But, untuk kawan yang baru kenal dan nak dikatakan tak digelar bestfriend lagilah. Yang tak kenal diri kita 100% Tak tahu lebih detail tentang kita please jangan judge!

 Yes, I know kartun dengan anime tu kebanyakkan budak-budak suka tengok. But please, I saw too many peoples yang dah dewasa still layan kartun dengan anime. Contoh terdekat bapa saudara saya. Dah nak dekat 40 but still layan dragon ball! So, what's the problem?

 But, it's better than do something yang tak datangkan benefit. Daripada tengok something yang mengarut, merapu, tak elok lebih bagus layan cerita big hero six. Lagi best dan ada juga mesej yang cuba disampaikan tentang friendship! Sambil-sambil tu kita boleh improve BI kita.

 Saya suka layan kartun dengan anime tapi taklah sampai teruk sangat-sangat sampai 24 jam hadap televisyen! I still do my work. Homework, study! I still don't forget about it. Kalau pandai atur masa, tak jadi masalah. But study tu agak kurang and selalu jugalah kena marah. :'(

 Saya lebih suka layan kartun daripada layan drama. Drama kebanyakkan mengarut dan over ja lebih. Cerita pun sama ja. Semuanya adaptasi dari novel yang mengarut dan macam bodoh pada saya.

 Jalan cerita semuanya sama. Saya tak kisah kalau nak marah atau apa sebab saya cakap drama melayu memang cerita semua merapu. Story line semuanya sama. I give you some example. Kahwin paksa, asyik gaduh, bila bahagia kekasih lama datang nak balas dendam, konflik yang biasa dan lived happily ever after. Oh, mengerikan betul taste orang melayu ni. Lebih baik layan cerita Beauty and the Beast, lebih bermakna. And lagi satu, pelakon drama asyik orang yang sama. I know sebab selalu keluar iklan. Drama ni, dia ni berlakon, and drama yang akan datang pula orang yang sama juga. Boring!

 But, saya tak layan kartun and anime 100% Saya ada juga layan movie english yang best. Cerita Melayu ni kalau nak cari yang best bukannya tak ada, ada cuma tak banyak dan kebanyakkan cerita Melayu tahun-tahun lama I loved to watch!

 Ok, itu yang pertama. Baru yang pertama! Jangan risau ada dua sahaja. Lagi satu I really hate if someone judge my favorite color.

 My favorite color ada dua. Pink dengan hijau. But pink I loved the most! Ramai jugalah yang mengutuk color ni. Why?? Kenapa??

 If you loved color kelabu pun sekalipun never mine. Saya tak akan cakaplah yang color kelabu tu buruklah, tak cantik! For me, color grey pun cantik juga. Lebih-lebih lagi pastel grey. Lagi kawaii!

 So, what's the problem. This is me and that is you. We so different. I just be myself. Why I need to changed myself? Kalau nak berubah demi kebaikan dari jahat ke baik tu memang kena! Jangan salah faham ya.

 So, I don't know today entry too long or not. If you write the entry, you will feel it's long. But, when read it.  Too short. Oklah, take care of yourself. Assalamualaikum. Thanks for reading! I really appreciate it.